När tänker du släppa fri ditt känsloliv, din sannaste vägvisare till personlig frihet?

känslor Mar 10, 2020

Vad händer i dig när jag säger att du har lärt dig att stänga av dina känslor och därmed vägen till din personlig frihet?

Vad händer i dig när jag säger att du har provat ett antal tekniker för att till hitta den eller de strategier som funkar bäst? Allt för att slippa känna….

För om du känner efter hur det verkligen känns i dig och agerar på det så händer det negativa saker som du inte vill vara med om.

Det är iallafall vad du lärt dig. Och det är så du också blivit en ”huvudfoting”. Det är så du börjat analysera allt. Vilja förstå. Vilja kunna ändra dig på ett bra sätt. Vilja prestera och få bekräftelse utifrån att du är rätt….men problemet är att det är på det viset du blir ”fel”.

Vägen ut ur ”fel” och...

Fortsätt läsa...

Idag bestämmer du din framtid

framtid mål vision Jan 13, 2020

De flesta som längtar efter "något annat" sätter mål som de tror kommer göra dem lyckliga. De flesta av de som når de målen är tillfreds över detta betydligt kortare än man kan tro.

Otillfredsställelsen och nya längtor till framtiden kommer automatiskt och blir en livsstil i sig. 

Jag har träffat enormt förmögna människor, väldigt vackra människor, superatleter, musikaliska virtuoser, superbegåvade artister och olika kändisar. Ingen gång har jag sett att just det faktum att de är så bra hjälper dem med sin psykiska eller fysiska hälsa. Tvärtom många gånger faktiskt!

När du blir medveten om att det du längtar efter egentligen bara är ett tillstånd kan du börja leva ett liv som många, inte minst du själv, kan bli avundsjuka på.

Du kan tillfredsställa dina behov, utveckla dina...

Fortsätt läsa...

Birte berättar om Go Beyond

Att få möjlighet att utvecklas som person är en spännande resa! Eftersom jag följt Helena i sociala medier såg jag att tillfälle gavs att ingå i en grupp för personlig utveckling och terapi via nätet och jag tecknade upp mig för ett medlemskap.

I den inledande grundkursen jobbade vi veckovis oss igenom de sex nycklar som ingår i Helenas metod. För mig blev de viktigaste nycklarna präglingen, relationerna och närvaron.

Att få hjälp att få syn på och sätta ord på de känslor som kommer upp när jag går djupare in i de olika nycklarna har gett att jag lättare förstår varför jag reagerar, tänker och handlar på ett speciellt sätt.

Det som hjälper mig mycket är att Helena finns tillgänglig för att förklara vad varje del handlar om, i både videosändningar och text. Det finns...

Fortsätt läsa...

Medlem Maria berättar

prägling relationer tid Dec 28, 2019


Jag har tidigare tagit hjälp av Helena i mitt personliga utvecklingsarbete och det gav mig så enormt mycket. Under en tid har jag inte jobbat så aktivt med min fortsatta utveckling och såg ett medlemsskap i Go Beyond som en superbra möjlighet att få kontinuitet. Nya enkla verktyg att ha med sig i vardagen och fördjupning när det behövs.

För mig har nycklarna PRÄGLING, RELATIONER och TID varit särskilt viktiga ämnen att titta på. Jag har fått syn på viktiga saker, blivit medveten om mina triggers och lärt mig använda mig av kilar för att undvika att fastna i loopar. Jag har övat upp min acceptans och förmåga att använda tiden till min fördel. Metoden vi lär oss med att öppna och stänga dagen - wow!

Innan jag gick in i Go Beyond upplevde jag mig förvirrad och jag tyckte det var jättejobbigt att inte...

Fortsätt läsa...

Medlem Christine berättar

Jag har följt Helena i sociala medier ett par år, och när jag fick höra att hon skulle starta ett medlemskap för personlig utveckling online blev jag superpeppad och anmälde mig på en gång!

I min bakgrund finns mycket stress, panikångest och låg självtro som har gjort mig intresserad av personlig utveckling och av att lära känna mig själv på djupet.

Jag tyckte upplägget på medlemsskapet Go Beyond verkade SÅ bra, och att jag gillade att man verkligen får jobba aktivt med sig själv!

En av de viktigaste nycklarna för mig har varit präglingen. Lektionen om präglingen har hjälpt mig att förstå vad det är som triggar igång mig och öppnat upp till att börja reflektera över varför och vad jag kan göra för att komma vidare och inte fastna i samma gamla loopar.

Genom mitt medlemsskap i Go...

Fortsätt läsa...

Q&A om mig, Beyond Illusions och Go Beyond

irl online q&a terapi Dec 15, 2019
 

Veckans blogginlägg är en dryga 14 minuter lång film där jag svarar på frågor jag fått av er - mina följare.

En fråga handlar om varför jag jobbar med personlig utveckling. Där går jag tillbaks 30 år i tiden då mitt eget livskaos ledde mig till att söka hjälp men inte hitta rätt, leta, utbilda mig, söka och testa mig fram och så småningom mejsla ut min egen metod för fysisk och mental läkning av mig själv. Den visade sig också fungera på andra människor.

När jag förstod att jag innehar en kunskap som inte alla har, och en unik förmåga att hantera mina livsutmaningar och att jag också kunde hjälpa andra att använda mitt sätt så blev det viktigt för mig att fortsätta dela med mig till andra. Jag insåg dessutom rätt snart att jag är bra...

Fortsätt läsa...

Kroppens intelligens

intuition kroppen Dec 09, 2019

 En gång i tiden levde jag som att min kropp var min fiende. Jag försökte på alla sätt att få den till saker den egentligen inte kunde, ville eller var lämpad för. Till slut sade den ifrån i full kraft!

 Jag somnade under viktiga möten. Skador uppstod så fort jag försökte komma igång att träna. Om jag drack alkohol fick jag förgiftningssymptom med kräkningar, huvudvärk och sängliggande som resultat.

 Parallellt med att detta skedde i min kropp började jag höra, känna och förstå saker jag aldrig innan hade uppmärksammat. När jag kunde lyssna in kroppen började jag också försöka tyda och lyda dess signaler. Vila, tillbakadragenhet och alkoholfrihet var delar av det recept jag till slut förstod att min kropp förskrev för mig, och som också ledde till min läkning.

 Efterhand kom...

Fortsätt läsa...

Om vi gör som vi alltid gjort kommer vi alltid ha det som vi alltid haft det

Mitt metodiska arbete för att avslöja inpräglade beteenden och strategier (som inte bara fuckat upp mina försök att leva mitt liv fullt ut, utan också många andras) kallar jag för omprägling.

Det innebär att du övar upp din medvetenhet om dina tankar, känslor och handlingar för att stödja den fysiska kroppen att börja bygga nya automatiska beteenden och strategier.

Unfuck yourself med andra ord! Låt mig förklara lite djupare så du kanske bättre förstår vad jag menar:

En tanke säger dig att du är dålig, borde skärpa dig, inte duger eller kanske att du inte är snygg nog. Tankar som dessa kallar jag resultat.

Dessa resultat kommer från olika situationer du som barn upprepat befunnit dig i och tolkat, och de påföljande handlingar du instinktivt utförde för att få känna dig trygg.

Dina tolkningar och handlingar...

Fortsätt läsa...

Unfuck yourself

      Det finns knappast någon som lika frekvent och så gott som obemärkt fuckar med dig som du själv. Dina i princip omedvetna, automatiska loopar av tankar, känslor och påföljande handlingar är i stor utsträckning rena rama övergrepp som du utsätter dig själv för, dag ut och dag in.

      Vissa av oss människor lever hela livet i den här omedvetenheten och ligger sedan på dödsbädden och ångrar att vi inte levt mer utifrån oss själva och vårt väsen än utifrån förväntningar och mönster. Hur blir det så?

      Det börjar redan när du föds och när du växer upp. Ditt nervsystem fokuserar på att lära dig så mycket som möjligt om hur du ska bete sig för att överleva och reproducera dig. Detta är medfödda instinkter...

Fortsätt läsa...

G L Ä D J E

magi vardagsglädje Nov 11, 2019

Min mamma hade ett stort bekymmer när hon kämpade mot en aggressiv cancer, utöver sjukdomen i sig. Det var att inte alla hennes fyra barn levde i en kärleksrelation. Hon ville så gärna att vi skulle få uppleva den kärlekslycka hon själv upplevt med vår pappa. Hennes högsta önskan gällande mig var uppfylld när jag presenterade min Jörgen för henne för första gången, ett par veckor innan hon gick bort.

 Glädjen i mammas ögon var så påtaglig. När hon viskade fram: Åh vilken lycka! strömmade tårar över mina kinder. Jag kände en total avslappning och glädje när jag såg min döende mamma finna frid i att jag var älskad och hållen av en man.

I botten av alla positiva känslor vilar trygghet, och i botten av alla negativa känslor vilar rädsla. Utifrån dessa två grundkänslor...

Fortsätt läsa...
1 2 3 4 5 6 7
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.