Om relationer och hur de kan hålla oss fångna

medvetenhet relationer Sep 16, 2019

Detta med relationer hörni, varför måste det vara så svårt?

Hur ofta upplever vi inte att vi inte har det som vi vill och behöver med våra människor? Hur ofta sliter inte relationer i hjärtat och försätter oss i så jobbiga känslor att vi nästan inte står ut?

En av mina klienter berättade om hur hennes sätt att se på sig själv och människorna runt henne ändrades under en fest hon var på med sin dåvarande kille. 

”Det bara hände. Jag såg plötsligt vad både min kille och jag, och flera andra gäster på festen, höll på med. Hur vi alla handlade utifrån samma fokus: att bli sedda, bekräftade och beundrade.”

När hon blev medveten om detta kunde hon släppa idén om hur hon behövde bli sedd och hur andra behövde handla...

Fortsätt läsa...

Präglingen

barndom prägling Sep 09, 2019

Din barndoms prägling styr den du är i dag i så hög grad att du skulle bli mörkrädd om du visste!

För mig är vetskapen om präglingen vägen in i medvetenhet.

Medvetenhet om hur just du är präglad. Alltså specifikt om vad som satt sina spår i just dig och vad som skapat just din automatik när det gäller t.ex. impulser och försvarsmekanismer. Automatik som utlöses av det jag benämner som triggers.

Vad vet du om dina specifika triggers och om orsaken till dem? Vad vet du om det som driver dig? Vad vet du om det som stoppar dig? Om vem och vad du egentligen är, bortom dina präglingar?

Att hjälpa dig ta reda på vem och vad du är under alla koncept, rädslor, präglingar och instinkter har blivit en passion för mig.

Verktyg att hitta svaren till dessa frågor är en av de sex nycklarna jag lär ut till alla mina klienter och elever.

När...

Fortsätt läsa...

Kroppen

kroppen prägling Sep 02, 2019

Vår kunskap om kroppen består idag till mesta del av en massa förutfattade meningar och inpräntade idéer om vad kroppen är. Om hur man ska ta hand om den, hur den ska se ut, om vad som är rätt och fel och så vidare.

Jag har samlat på mig massor med kunskap om kroppen som jag vill dela med mig av till dig.

För lite mer än tjugo år sedan arbetade jag som Näringsmedicinare. Det innebär i korthet att jag hjälpte människor som hade fysiska bekymmer att bli fria från dem. Jag kom att bli rätt grym på det, och många cancersjuka började strömma till min mottagning efter rekommendation från klienter jag hade hjälpt med andra sjukdomsbilder och symptom.

 Jag, som i lagens mening var ”kvacksalvare”, fick inte behandla vissa patientgrupper, däribland cancersjuka. Men många av dem hade fått mig så hårt...

Fortsätt läsa...

Freden i dig

Det är fasen inte lätt att vara människa, det skall gudarna veta. Mänskligheten mår allt sämre. Tiden och pengarna räcker inte till. Hälsan och relationerna svajar. Jorden lider.

I dag påverkas vi av flera hot än brist på förnödenheter och tak över huvudet. Kollektivet förväntar sig att du beter dig på vissa sätt för att du ska få vara med.

En sådan sak som för få likes på ett Instagraminlägg kan trigga igång instinkternas svar på hot och skapa en enorm ansträngning för din kropp.

Dessa, både små och större, ansträngningar retar ditt nerv- och endokrina system, som på sikt leder in i trötthet, depression och fysiska symptom. På det följer oron att det kanske är något allvarligt fel på dig. Snart handlar det upplevda hotet kanske om liv eller död?

Du, precis som...

Fortsätt läsa...

Coach Sara presenterar sig

coach Aug 19, 2019

Vem är jag? 

Jag heter Sara och är yogalärare, arbetsförmedlare, coachande terapeut, sambo och mamma till tre pojkar, varav en med flera funktionsnedsättningar. Att leva med ett barn med funktionsnedsättningar har förändrat mig i grunden. Allt det där självklara är inte längre så självklart och min sons särskilda behov styr stora delar av min vardag.

Vem var jag?

Jag miste min mamma när jag var 18 år och tog mig inte tid att sörja. Jag kämpade på och sprang vidare i livet, utbildade mig, gifte mig, skaffade barn - allt det där man ska göra. När min andra fina lille kille, han som aldrig sov på nätterna, aldrig var nöjd och som inte fungerade som vår första pojk, kom, så började jag springa än fortare. Jag tänkte att så länge jag håller igång känns det ju faktiskt bra.

Jag levde i total...

Fortsätt läsa...

Coach Helena presenterar sig

Uncategorized Jul 29, 2019

Vem är jag? 

Jag är Helena. Mamma till tvillingar, som när de kom, genast förändrade mina värderingar. Värderingar som hade funnits där men som jag, av ngn anledning inte tillåtit att ta plats.

Jag är inköpare på ett modeföretag där jag också träffade min man och har skaffat mig världens roligaste vänner.

Jag är också coachande terapeuten och fascinerad av hur våra hjärnor och kroppar funkar. Min högsta önskan är att alla barn kunde få ha en trygg uppväxt.

Vem var jag?

Man skulle kunna säga "lyckligt" ovetande. Jag gick oftast min egen väg. Bodde utomlands, flyttade runt och körde på som att det inte spelade någon roll. Det låter ju rätt bra men när en livskris som jag under en tid befarat, blev verklighet började jag inse att saker inte alls var som jag trott.  

Allt...

Fortsätt läsa...

Coach Frida presenterar sig

coach coaching Jul 21, 2019

Vem är jag? 

Jag är Frida. Jag är mamma, änka, terapeutisk coach, mediearbetare. Jag är syster, dotter, moster och väninna. Jag är galet nykär och bonusmamma. 

Vem var jag?

”Lyckligast i världen” beskrev jag mig själv som. Jag var nygift med en underbar man och njöt av att vara mamma till världens finaste lilla 1-åring. Jag hade allt jag någonsin drömt om. 

Då dog min man i en olycka.  Min lycka och framtid slogs i spillror. 

Chockad och i den nattsvartaste sorg stod jag med en liten 1-årings hand i min. 

Vad gör jag nu?

Jag tvingades lyssna till min egen röst, mitt hjärtas röst, och lita på den. I min bottenlösa sorg orkade jag inte ta in andras åsikter och inte heller föreställa vad andra skulle känna inför de val jag gjorde. Jag frågade mig själv, bara mig själv inför varje...

Fortsätt läsa...

Coach Emelie presenterar sig

coach Jul 14, 2019

Det fanns en tid i mitt liv då jag saknade glädje och upplevde att livet bara passerade förbi mig.

Jag visste inte vem jag egentligen var och kände mig låst. En känsla av otrygghet och att jag saknade en riktning i livet.

Jag prioriterade andras liv framför mitt eget och hade höga krav på mig själv. Min inre röst med min vilja och mina känslor kändes stundtals nästan helt bortkopplad och tyst. Effekten av det blev besvikelse, då jag inte valde att stå upp för mig själv.

För mig kom det till en punkt där jag inte längre stod ut. Jag ville verkligen komma vidare för att kunna må bättre. Jag behövde utmana mig själv för att hitta en väg framåt.

Genom att arbeta med mig själv hos Helena Broander, så fann jag det jag sökte.

Helenas metoder och verktyg skapade en känsla av rymd där jag fick plats att växa....

Fortsätt läsa...

Tålamod

Vad är egentligen tålamod? En känsla, en tanke eller en handling? Eller kanske är det ett tillstånd? Ett som kommer då du är närvarande i dig själv och trivs där. Då det inte är så mycket därute som lockar, trots att det kanske pockar på, på olika sätt. 

Tålamodet brister för den som inte kan hålla sina gränser. Som inte kan sortera eller disciplinera sig. För den som inte tar ansvar för sina egna behov först. För den som inte ens har förstått att det är överflödet av intryck och bristen på impulskontroll som skapar bekymret.

Det är rejält svårt att ha tålamod idag, med så mycket input. Mer och mer intryck, fler erbjudanden finns lättillgängligt "därute". Du scrollar på sociala medier. Ständigt nya serier att förlora dig i. Ett jobb som...

Fortsätt läsa...

Lyckan kommer inifrån

Uncategorized Apr 29, 2019

Inte från ägodelar, makt, likes på ett inlägg eller andras positiva omdöme om dig.

Lyckan kommer då du stannar i dig själv, tillräckligt länge och ofta för att höra ”sanningen”. 

Lyckan kommer då du inser vem och vad du är.

När du märker att känslan av nöjdhet består betydligt längre när uppmärksamheten är riktad inåt.

Din kropp är en kemifabrik. På samma gång är den din rörelseapparat, känsloapparat och sinnesapprat. Den är också både en mottagare och sändare. Samtidigt som den skall sköta om sin egen överlevnad. 

När du riktar din uppmärksamhet inåt så ger du också kroppen möjlighet att samla ihop sig. De signalsubstanser som då skickas ut gör att du känner dig mer tillfreds. Kroppen får ro att smälta din mat....

Fortsätt läsa...
1 2 3 4 5 6
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.