Att stänga en dörr och öppna en ny

Uncategorized Jun 08, 2018

Hon ringde med andan i halsen. Trött på sig själv. Behövde hjälp, NU!  Stod inte ut med sitt beteende längre. "Varför gör jag såhär hela tiden", sa hon. "Varför kan jag inte bara välja det som är bra för mig?". "Varför vågar jag inte sätta gränser?". "Varför är jag rädd för vad andra skall tycka?"

Jag lyssnade. Hon berättade om det ena efter det andra som tydligt pekade på gränslösheten, oron och självmedicineringen som resultatet av dem. "Vin. Fan. Jag vill inte". 

Jag frågade "Vad är problemet tror du? "Kan du se det?"

Ja det kan jag väl. Men jag vet inte vad jag skall göra. Jag sa, "Disciplin och mod". "Det är svårt som fan att stänga dörrar till gamla vanor och samtidigt bjuda in livet bakom den nya dörren". Hon sa (som vanligt:)) "Fan vad bra sagt, exakt så är det ju". "Men varför är det så himla svårt när jag vet vad jag vill?" "För att du är präglad och van", sa jag. 

Hon hade gjort en stor del av arbetet. Medveten om sin prägling stod nu på väg in på scenen till den livsstil hon längtat efter och verkligen arbetat för. Så fantastiskt coolt. Nu var det modet, att våga stå för det även inför andra. Oavsett vad de tyckte. Jag påminde henne om det. Hon blev glad. "Åh, tack för att du påminner, jag glömde bort att jag är på en bra plats".

"Hur kan jag hjälpa dig att våga bjuda in det du gillar från det gamla till det nya och stänga den gamla dörren"? "Jag vet inte", sa hon, "Det är just det som är problemet". 

Jag visste vad hon behövde och hur jag skulle stödja henne i det. Hon fick höra min lilla plan och svarade "Åh, Ja, det vill jag, Tack!".

Hon fick ett frågeformulär som nummer ett. När hon svarat på det tog vi nästa steg, och nästa, och nästa. Ett litet steg i taget för att i maklig takt bryta ännu ett inpräglat och väl beprövat mönster som hörde hemma i barndomen. Då det var viktigt vad andra sa och tyckte. Då hon "lärde sig" att vad andra ville var viktigare än vad hon själv behövde och ville. 

"Ut ur buren min ängel" citerar jag. Se din prägling. Förstå vad det gör med dig. Ta dig därifrån. På vägen kommer du att hitta dig själv. 

Helena

 

Close

GRATIS VÄGLEDNING

Få personlig vägledning från Helena med tips på steg för din fortsatta personliga utveckling.

Personlig vägledning
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.