Coach Helena presenterar sig

Uncategorized Jul 29, 2019

Vem är jag? 

Jag är Helena. Mamma till tvillingar, som när de kom, genast förändrade mina värderingar. Värderingar som hade funnits där men som jag, av ngn anledning inte tillåtit att ta plats.

Jag är inköpare på ett modeföretag där jag också träffade min man och har skaffat mig världens roligaste vänner.

Jag är också coachande terapeuten och fascinerad av hur våra hjärnor och kroppar funkar. Min högsta önskan är att alla barn kunde få ha en trygg uppväxt.

Vem var jag?

Man skulle kunna säga "lyckligt" ovetande. Jag gick oftast min egen väg. Bodde utomlands, flyttade runt och körde på som att det inte spelade någon roll. Det låter ju rätt bra men när en livskris som jag under en tid befarat, blev verklighet började jag inse att saker inte alls var som jag trott.  

Allt detta flyttande, resande och "köra på" var en flykt från ett förflutet. Egentligen var jag bara liten tjej som var livrädd att visa sitt riktiga jag. 

Jag var så rädd att bli lämnad och övergiven att jag sprang från det ena till det andra för att inte bli avslöjad. Jämförde mig alltid med någon som jag tyckte var lite bättre.

Att leva mitt liv genom andra och aldrig lyssna på vad jag ville var vardagsmat för mig. Jag ställde höga krav på mig själv och ser i efterhand att det var vad jag trodde att andra förväntade sig av mig. Totalt gränslös mot mig själv, min kropp och mitt kloka hjärta, som gång på gång försökte berätta för mig att det här är inte det livet du ska leva, ångade jag på för fullt.

Jag led av ätstörningar, var utmattad och medberoende. Livet kändes som en total kaos. Gamla minnen från psykiska övergrepp gjorde sig påminda och jag visste inte hur jag någonsin skulle kunna få ro igen.

Meningslöshet, rädsla, oro och ångest blev vardagsmat för mig utan att någonsin förstå varför jag mådde dåligt.

Transformationen

Tack vare en kollega och nyfunnen vän hittade jag Helena B. Hon hjälpte mig att bena ut min historia och hur det påverkat mig.

Jag gick kontinuerligt i samtal, började göra reflektioner och dagliga rutiner för att hämta hem, blicka inåt och börja förstå mig själv. Helena hjälpte mig att våga lyssna på det min kropp, mitt väsen och mitt inre förtvivlade barn berättade.

Det tog mig lång tid att pussla ihop alla bitar och ta reda på vem jag egentligen var, varför jag varit så gränslös mot mig själv och varför jag mådde så dåligt.

Att gå i samtal hos Helena och gång på gång bli påmind om att det går att sluta leva i sitt förflutna gjorde all skillnad. Hon lyssnade på mig och hjälpte mig att hitta verktyg för att ta hand om mitt inre barn.

Jag kunde äntligen finna balans, ro och trygghet.

Idag

Är jag stolt och tacksam. Jag vet hur jag ska lyssna på hela mitt väsen. Jag är friare och vågar stå för den jag är. Jag brinner för barns psykiska hälsa, psykosomatik och medvetenhet.

Jag är grundutbildad Terapeutisk coach hos Helena och går under hösten i fortsatt utbildning och handledning.

Mitt erbjudande till dig:

Har du kanske också ett förflutet som stoppar dig från att göra det du vill eller visa vem du är? 

Mitt mål som terapeut är att hjälpa dig som vill bli din bästa vän, att utvecklas och fördjupa din kunskap om dig själv och din historia och med medvetenhet få en tryggare och mer balanserad tillvaro.

Ämnen jag brinner för:

  • Psykosomatik
  • Människans inpräglade historia
  • Barn och föräldraskap
  • Att våga vara den du är och veta vad du längtar efter.
  • Att gå genom utmattning och komma tillbaka, lära sig sätta gränser.

Nyfiken på ett första samtal och kontakt? Maila mig då på: [email protected]

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.