Drama!! En ofrånkomlig livsstil, eller?

Vi människor dras till drama som getingar till saften. Vi kan inte låta bli även om det kan bli obekvämt. Vi klagar kanske om våra tillkortakommanden inför andra och får genom det ett slags berättigande. Eller så söker vi gillande genom att sträva mot att vara duktiga och smarta. Om andra pekas ut som mindre bra kan känslan av trygghet och makt kanske infinna sig för en stund.

I radio, på TV, i poddar och på sociala medier lyfts olika människor fram genom att det sätts emfas på dramat och de svårigheter som övervunnits. Avslutningsvis visas perfektionen som sen infunnit sig. Hjältens resa. Storytelling. Psykologiska spel. Vi fastnar i dem. Identifierar oss med händelserna och omedvetet fastnar vi i oftast i en roll som vi (också omedvetet) odlar och känner igen oss och världen utifrån.

En fråga till dig:

Vem känner du igen dig som, en eller flera?

  • RÄDDAREN - Du är hjälten, den som räddar andra.
  • OFFRET  - Du är den som andra kan få rädda och trösta.
  • FÖRÖVAREN - Eller så gillar du att skrämmas och se hur människor underordnar sig.

Är detta förhållningssätt förknippat med krig eller fred? Jag skulle säga krig. Jag skulle också säga att detta krig beror på kriget vi innerst inne för mot oss själva. Den negativa idén vi bär inom oss som vi på olika sätt, utan att vi kanske ens vet om det, försöker att dölja eller motarbeta.

Den här konstruktionen kommer från uppväxten, är omogen och en never ending story…såvida man inte till slut får för ”ont” av att leva genom den och söker hjälp att reda ut varför det är så svårt.

Alla mina klienter (alltså 100% av dem), jag själv och du som läser, lever i en fysiopsykologisk konstruktion oftast färdigformad redan under unga år. Den styr oss per automatik, via våra specifika erfarenheter och beslut från förflutet som triggats av instinkten att överleva. 

Att hjälpa dig till medvetenhet om din specifika konstruktion är min specialitet. Jag är på riktigt helt grym på just det ämnet, med allt vad det innebär. I april kommer Beyond illusions för första gången att att erbjuda den här processen online. Är du intresserad av ämnet och att vara med i den första testgruppen maila [email protected] för mer info.

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.