Förhållningssätt före och efter #7x7

Uncategorized Feb 05, 2018

Förra veckan fick du möjligheten att testa 7x7 minuter med syftet att undersöka var du har ditt fokus och vad det är du identifierar dig med.

I min egen värld är det en Gamechenger, att veta vad som pågår inom mig som stör mitt varande, varför, vad jag kan göra åt det, att träna mitt fokus och fördjupa kontakten med mig själv. 

Vad är det du har fokus på? Vad är det som får dig att agera? Vad är det som får dig att känna? Vad är det som får dig att tänka, drömma, längta och hoppas? Är du medveten om det?

 Jag frågade några av mina klienter(fingerade namn):

  1. Vad de redan innan lärt sig  7x7 hade lärt sig om sig själva och
  2. Vad 7x7 har kunnat bidra med.

 Sebastian:

  1. - Jag har alltid varit nyfiken. Haft lätt att lära och en inneboende dragning till förändring och utveckling. Innan jag visste om hur jag var präglad kunde jag aldrig fatta varför det ledde mig till bekymmer och konflikter. Men sedan jag avslöjat en massa dravel som jag bar inom mig, (som mest handlade om att jag inte dög på olika sätt) och hittat fram till ett nytt förhållningssätt inom mig så har mitt liv kommit att bli riktigt mysigt och kul att leva i. Nyfikenheten ligger inte längre på karriären utan på att leva mitt liv tillsammans med människor som jag gillar.
  2. - Jag tycker väldigt mycket om mig själv numera och 7x7 gav mig chansen att se det ännu bättre.

 Elin:

  1. - Mitt skönaste förhållningssätt numera är ”den betraktande”. Så ofta jag upptäcker att jag identifierat mig med ngt drama så använder jag den där obehagliga känslan som en påminnelse att ta mig  inåt för att istället betrakta det som sker i mig ——utan att döma.
  2. - 7x7 gjorde mig så glad eftersom jag fick några nya och fräscha verktyg.

 Rebecka:

  1. - Jag har ju lärt mig att reflektera varje dag och använda det som min verkstad. Det är där jag klappar mig själv på axeln om jag tycker att jag varit avslappnad och gjort bra eller säger åt mig att det inte är så farligt om jag gjort fel.
  2. - 7x7 har inspirerat mig till att reflektera oftare. Nu ska jag lägga in några 7 minutare flera gånger om dagen.

 Klas:

  1. -Jag hade förstått att jag vill att någon annan skall ge mig lugnet. Hur jag inte orkat ta det ansvaret själv. Fick tips om Grunden där jag fick en superb verktygslåda....som jag inte använde. Jag kontaktade dig för att få hjälp. Min Gamehanger var när du fick mig att inse att jag hade allt jag behövde, men inte tog mitt eget ansvaret. Vilken käftsmäll! Från den dagen gör jag alla verktygen och håller mig relativt dramafri. Men den största vinsten är att jag upptäcker att jag har det så jävla bra egentligen.
  2. - 7x7 var kul eftersom jag fick nya infallsvinklar. Det var kul att att så många var med. Det fick mig att känna mig som en del av ngt större, även om jag själv smög i vassen och inte kommenterade alls. 

 Hur kan du använda det du lärde dig förra veckan till att skapa ett skönare förhållningssätt till dig själv och livet? 

Ha en fin dag!

Helena

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.