GÅVORNA

Uncategorized May 22, 2018

Mitt liv har hittills varit som en enda lång äventyrsresa. Visserligen har jag emellanåt varit på den resan utan att gilla den alls. Att leva med ångest och i drama är aldrig roligt. Speciellt inte om man inte fattar att man kan göra något åt det. 

Förståelsen kom till mig för 25 år sedan. (Eller återkom kanske jag skall säga eftersom jag minns hur mycket jag förstod när jag var barn). Jag insåg då att jag var på en resa som jag inte ville vara kvar på. 

För mig tog det lång tid att lägga om kursen. 

På vägen hittade jag dock många gåvor. Vissa bestod i att jag upptäckte talanger som jag inte tidigare känt till. Jag fann också att jag successivt såg annorlunda på olika saker, till exempel tid och liv. 

Numera målar jag till exempel fantastiskt spännande målningar. Jag hör, ser, förstår och kan förmedla saker via något slags sjätte sinne. Jag kan kombinera tid och fokus så att jag får saker att hända mycket snabbare än det egentligen är möjligt. Bara sådär har det kommit till mig...utan att jag egentligen tränat på det eller blivit upplärd av någon annan. Jag har sett eller fått en dörr att öppna där jag successivt lyssnat djupare inom mig och från den platsen "bara gör".

Alla jag hittills träffat har också massor av oupptäckta gåvor och talanger. Själva resan från det liv som plågar till det man i sanning vill leva är kantat av dem. Som att gå på skattjakt och finna inte bara en skatt, utan mera som att innehållet i skattkistan är utslängt på flera platser.

Jag har aldrig varit intresserad av att spela dataspel men jag har förstått att dem verkligen liknar den resa jag varit och nog alltid kommer att vara på. En utmaning i taget, en belöning i taget med skatter som finns gömda på de mest oväntade platser.

 

Kent kom till mig med svåra bekymmer kring sin livsstil. Han berättade om hur illa han behandlade sig själv och sin omgiving. Mat, alkohol, soffsittande, för många arbetstimmar och ett konfliktfyllt äktenskap. Han var så uppgiven och såg ingen utväg. Successivt, med små steg och uppgifter för att upptäcka hur barndomen och kollektivet hade präglat hans livsresa, började han finna saker han glömt. 

Efter vi hade avtäckt stora delar av hans prägligar så började han hitta tillbaka till en gammal längtan han haft om snickeri och gick därför en möbelsnickarkurs. Han började minnas hur lycklig han hade varit på landet och började därför söka sig ut i skogen. Han mindes också hur passionerat förälskad han varit i sin fru från början så han började kalla in den känslan för henne igen. Han hade nästan alltid vaknat på morgnarna med oro och började därför att lyssna på den oron istället för att bara kavla upp ärmarna, bita ihop. 

Idag bor Kent och hans fru på landet på den mest ljuvliga plats vid en liten sjö. De har höns. Kent har en snickarbod med alla verktyg han någonsin kan behöva. Han har snickrat i stort sett alla möbler i deras hus. Företaget har han kvar, han kör en svinbra bil och har valt att bryta med en del av sina gamla vänner. Han har gått ned runt 30 kg och springer en mil i skogen nästan varje morgon. Numera lever han SITT liv och ingen annans. Kent hälsar att jag skall skriva att om han kan ändra sitt liv så kan alla :)

Har du någonsin sett på det på det viset? Ditt liv som en skattjakt eller en äventyrsresa?  Som att själva syftet med det är att plocka ihop och kunna använda de gåvor som successivt uppstår genom ditt sökande. Kanske kan även dina negativa upplevelser, tankar och känslor då bli enklare att hantera om du använda dem som din GPS. 

Om du inte redan är medveten om att du är på en äventyrsresa så undrar jag vad som kan hända om du skiftar ditt fokus till det?

Så, var står du? Vad känner du? Vad vill du? Vad gör dig nyfiken? Kan du ta ett litet steg i någon riktning och undersöka hur det känns? Vad avundas du? Vad önskar du att du också kunde? Finns det riktningar att pröva via det? Lek, njut och mest av allt; ställ in riktningen men ta bara ett litet steg i taget, strunta i det stora som du vill kalla in, bara ett litet steg och känn av. 

Ha en finfin dag i solskenet :)

Helena

 

Close

GRATIS VÄGLEDNING

Få personlig vägledning från Helena med tips på steg för din fortsatta personliga utveckling.

Personlig vägledning
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.