Lyckan kommer inifrån

Uncategorized Apr 29, 2019

Inte från ägodelar, makt, likes på ett inlägg eller andras positiva omdöme om dig.

Lyckan kommer då du stannar i dig själv, tillräckligt länge och ofta för att höra ”sanningen”. 

Lyckan kommer då du inser vem och vad du är.

När du märker att känslan av nöjdhet består betydligt längre när uppmärksamheten är riktad inåt.

Din kropp är en kemifabrik. På samma gång är den din rörelseapparat, känsloapparat och sinnesapprat. Den är också både en mottagare och sändare. Samtidigt som den skall sköta om sin egen överlevnad. 

När du riktar din uppmärksamhet inåt så ger du också kroppen möjlighet att samla ihop sig. De signalsubstanser som då skickas ut gör att du känner dig mer tillfreds. Kroppen får ro att smälta din mat. Transportera näringen dit den skall. Laga det som behöver lagas. Läka det som behöver läkas. Helt enkelt får den ro att göra sitt jobb.

När hela ditt väsen blir sammansatt på detta sätt kommer ditt liv att bli annorlunda. Du kommer inte att ”behöva” en massa onödigt. Sånt som du innan trodde skulle skänka lycka. Du kommer enklare att kunna ge utan att villkora. Du kommer att kunna sluta döma och jämföra.

Du kommer inte att bry dig så mycket om vad andra tycker. Mer dock att dela med dig och låta det landa hos dem som behöver. Om det är många eller få är inte heller längre av vikt.

Du kommer att kunna se med glädje på andras glädje och framgång och ta emot andras kärlek och omsorg.

Lyckan kommer inifrån och rör sig utåt så snart den har fyllt ditt väsen. Successivt kommer ditt överflöd att rinna ut och nå andra.

Det överflöd som du nu delar med andra är ren och självklar glädje. Ren och självklart omtanke. Ren och självklar kärlek. Utan villkor, medberoende och bakomliggande agendor.

Jag menar att du genom att rikta ditt fokus inåt, bidrar till fred. Att det är den kanske viktigaste handlingen vi alla kan investera lite mer av vår tid till.

Men så är vi ju bara människor och livet utanför är inte alltid så vänligt. Så kanske, trots att du hittat hem, tappar du fokus och blir rädd igen. Åker omkring i den stora massan av människor som strävar, kämpar, dömer, jämför, anpassar och manipulerar. Men det är ingen fara för det ingår i själva livet. Att tappa bort sig, komma på det, ta sig inåt igen och minnas. Och att fira det faktum att det i sig är helt i sin ordning och kanske själva syftet med livet...

Ha en fin dag,

Helena 

PS! Om du är intresserad av att vara Testpilot i vår nästa Beta-test, följ den här länken och lämna kontaktdata https://www.beyondillusions.se/testpilot-2019 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.