"Feelings buried alive never die"

Uncategorized Feb 26, 2018

 Jag fick ett mail från Eva (fingerat namn) häromdagen. Hon hade läst mina inlägg och ville att jag skulle dela hennes historia under psykosomatik-temat. Hon skrev såhär; 

Hej Helena, kan du inte, snälla, dela min historia till dina följare. Jag är ett så bra exempel på hur kroppen berättar saker som man inte fattar vad man kan använda till. Hade jag inte börjat lyssna på den så hade jag förmodligen inte levt längre. Snälla dela det med dina följare för jag tror att det är så många andra som har samma bekymmer som jag hade. De tror att de inte är viktiga och de tror säkert att andra skall tycka att de är dåliga om det inte gör som "man skall". Vi flyttade ur vårt stora pråliga hus och köpte en liten lägenhet i ett ytterområde. Tack vare det kunde vi ordna upp vår ekonomi. Jag slutade att shoppa och på fem år har jag inte köpt ett enda nytt klädesplagg. Jag älskar det!! Däremot har familjen gjort en långresa varje år och min man har hittat ett jobb som han trivs med. Barnen mår fint och jag har skrivit min andra bok. Jag springer långlopp och kroppen är härligare att bo i än någonsin. Livet leker verkligen och det är egentligen enbart tack vare att du lärde mig att fokusera om och göra avslappningen till mitt huvudfokus. Berätta gärna för dina följare hur du gjorde det!

Tacksam, Eva

Eva kom till mig för drygt 5 år sedan. Hon hade en besvärlig livssituation. Barnen mådde inte bra och maken betedde sig mindre deltagande i familjen. Dessutom hade familjen ekonomiska problem, hussvamp i sommarhuset och 3 gamla föräldrar som åkte in och ut på sjukhus, plus en överhängande konkurs av makens företag. Eva hade dessutom utvecklat svåra smärtor i sin kropp och väntade på remiss för utredning hos neurolog. Hon pratade snabbt och suckade emellanåt under tiden hon delade sin situation. Jag undrade hur mycket hennes liv handlade om henne själv.  Jag noterade att Eva hade helt fel fokus….fast det berättade jag inte för henne, det förstod hon själv så småningom.

I samtalet fokuserade vi om från de yttre problemen. Jag frågade hur hon mådde. Hur det kändes i henne. Var i kroppen det satt och andra frågor om hur status var i henne just nu. Hennes smärtor visade oss vägen. När jag nämnde något av hennes problem ökade smärtan eller flyttade på sig. Vi följde smärtorna, undersökte dess karaktärer och vad dem berättade när vi lyckades få dem att stanna. Så snart smärtorna hade "berättat" varför de var där, släppte smärtan helt och Eva grät. En efter en plockade vi dem. Det blev många tårar den dagen. När kroppen inte längre  uttalade några "symtom" utbrast Eva; Herregud, så här avslappnad har jag inte känt mig någonsin. Vad är det här egentligen?? Hon var nästan upprörd över att inse att hon inte längre hade symtom. Samtidigt var hon lättad. Evas hemuppgift blev nu att skifta fokus från de yttre problemen och istället sätta fokus på att skapa avslappning i sin kropp på olika sätt. Hon ringde mig en gång i veckan och lämnade rapport. Det var svårt. Men efter en månad hade hon hittat en teknik. Hon började varje morgon med en längre scanning (en variant av Trakking) och hade sedan larm på sin telefon att stämma av, en gång i timmen. På kvällen gjorde hon Trekroppsmeditationen. Hennes liv förändrades successivt i takt med att hon bättre och bättre kunde skapa ett avslappnat läge. Eller som jag kallar det ett mottagningsläge. Hon märkte att hon såg annorlunda på problem och att barnens bekymmer successivt löste sig själva. Maken och Eva fick i uppgift att reda i sin kommunikation vilket gav fina resultat. Men det bästa var att smärtorna försvann helt.

Vill du testa? Antingen kör du en avslappningsminut några gånger om dagen, ladda ned min lilla (men verkningsfulla) meditation till din telefon, eller så kör du 7x7. Ljudfil och 7X7 hittar du här: Reflektera mera. Skapa ett konto om du inte redan har det; Namn, mailadress och ett eget lösenord. Det kostar inget.

 

Close

GRATIS VÄGLEDNING

Få personlig vägledning från Helena med tips på steg för din fortsatta personliga utveckling.

Personlig vägledning
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.