Tålamod

Vad är egentligen tålamod? En känsla, en tanke eller en handling? Eller kanske är det ett tillstånd? Ett som kommer då du är närvarande i dig själv och trivs där. Då det inte är så mycket därute som lockar, trots att det kanske pockar på, på olika sätt. 

Tålamodet brister för den som inte kan hålla sina gränser. Som inte kan sortera eller disciplinera sig. För den som inte tar ansvar för sina egna behov först. För den som inte ens har förstått att det är överflödet av intryck och bristen på impulskontroll som skapar bekymret.

Det är rejält svårt att ha tålamod idag, med så mycket input. Mer och mer intryck, fler erbjudanden finns lättillgängligt "därute". Du scrollar på sociala medier. Ständigt nya serier att förlora dig i. Ett jobb som kräver mer av dig än du egentligen pallar. Familje, vänner och hem... Pendla, plugga, träna, hålla sig ajour.....det blir till slut för mycket av det goda och du kanske inte ens kan glädjas åt det härliga du har.

Alla dessa intryck och ansvar testar din förmåga att processa. Att stanna kvar, inuti ditt väsen när det är överfyllt med intryck blir kanske inte ditt fokus. Då brister förmodligen ditt tålamod och du rör dig utåt. Bort från obehaget. Ut mot sånt som kan stilla, stoppa, överrösta och trösta. 

Så hur kan du vända på detta? Hur kan du ta ansvar för att tömma dig och kanske inte fylla på med så mycket Hur kan du göra stillhet, kontemplation och återhämtning sexigt och åtråvärt för dig? Hur kan du t.ex. diciplinera dig med din smartphone? Hur kan du syna din ide om hur mycket andra behöver av dig eller tycker om dig. Hur kan du strunta i att lockas av ständigt nya erbjudanden om mode, inredning eller kanske tekniska apparater? OSV...

Har du kanske några gamla braiga vanor som ligger och skräpar i något hörn i väntan på en dag då du har tid? Någon liten meditation eller kanske en påbörjat stickning...

Livet är vad du gör det till och när du bemästrar varandet så LOVAR jag att du kommer att vakna upp på morgonen och istället för obehag känna lust, harmoni och tacksamhet och med det kommer tålamodet som ett brev på posten...simsalabim!

Ha en fin dag,

Helena

Ps! Du är magisk, men det kanske du visste redan. Ds!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.