Tiden och to-do´s

stillhet stress tiden Oct 21, 2019

T I D E N

Min klient Johanna delade med sig av en fundering kring tid och to-do som handlar om späckat schema versus stillhet. Så här berättade hon:

Jag är i en period när jag har svinmycket att göra, inser hur jag bara tryckt in to-do´s i kalendern med tanken att ”det är bara att beta av”. Men så blir jag blockerad, osorterad och stressad. Vet inte var jag ska börja och när jag ska vara klar. Försöker göra lite här och lite där men upptäcker hur ineffektiv jag är. Bestämmer mig för att skita i allt och går ut i skogen. Kopplar bort och tittar på allt det gröna, känner dofter och luften mot huden. När jag kommer hem märker jag hur jag verkar ha sorterat omedvetet, för plötsligt kan jag se klart vad jag ska prioritera och vad som faktiskt inte är särskilt viktigt.

För mig är det här ett tydligt exempel på hur tiden verkar vara kopplad till hur vi uppfattar den.

Att förmå hantera din tid och på riktigt äga den är en av de viktiga nycklarna för ett magiskt liv med äkta altruism, utan egoism, dolda agendor och draman.

 Tänk dig ett liv där du själv reglerar din energi, din lust och din närvaro. Som ger dig utdelning i form av det du behöver och utmanar dig i de områden du ännu inte riktigt kan hantera. Där du i stillheten, oavsett späckad kalender och långa to-do-listor, hämtar den information som hela tiden finns tillgänglig för dig.

Den information som är din egentliga GPS och ämnad att ta dig på den livsresa som du själv aldrig skulle kunna ens drömma fram eftersom den är så unik och spännande!

För det behöver du implementera förhållningssätt som hjälper dig att vara mera i nuet och fira det du redan har. Närvaro i ögonblicket kan innehålla så mycket gåvor och godsaker! 

Om du inte redan har skaffat dig ett sätt att vara i nuet och kanske är lockad att testa nu,  så har jag ett sätt du kan komma igång på: Börja med att sätta dig rakt upp och ned och lyssna på allt som pågår. Försök låta bli att reagera eller förändra. Sitt med acceptans och nyfikenhet till dina egna tankar, känslor och de händelser som passerar utanför dig.

Bara se, lyssna, dofta, känn, smaka och undersök vilka signaler som fyras av inom dig utan att följa impulser. Lägg märke till hur mycket som faktiskt sker trots att du stannat upp.

Mitt förslag för kommande vecka till dig som vill testa mer: Börja och sluta dagen med sittandet och lyssnandet.

  • Öppna varje dag med en intention att närvara och lyssna.
  • Gör en daglig reflektion över vad du upplever och upptäcker. Notera även vad som händer runt omkring dig när du stillar dig och inte agerar på alla impulser och invanda tankemönster och beteenden.
  • Stäng sedan din dag varje kväll, genom att sammanfatta det som hänt dig, de svårigheter och härligheter du upplevt.

Vill du sedan få djupare tillgång till hur du kan förmå äga och hantera din tid bättre och lättare så är Tiden en av de sex nycklar jag lär ut i mitt olinemedlemskap Go Beyond.

För att inte missa nästa start av Go Beyond kan du lämna dina kontaktuppgifter på beyondillusions.se/go-beyond så väntar snart mer information, inspiration och ett erbjudande från mig!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.