Unfuck yourself

      Det finns knappast någon som lika frekvent och så gott som obemärkt fuckar med dig som du själv. Dina i princip omedvetna, automatiska loopar av tankar, känslor och påföljande handlingar är i stor utsträckning rena rama övergrepp som du utsätter dig själv för, dag ut och dag in.

      Vissa av oss människor lever hela livet i den här omedvetenheten och ligger sedan på dödsbädden och ångrar att vi inte levt mer utifrån oss själva och vårt väsen än utifrån förväntningar och mönster. Hur blir det så?

      Det börjar redan när du föds och när du växer upp. Ditt nervsystem fokuserar på att lära dig så mycket som möjligt om hur du ska bete sig för att överleva och reproducera dig. Detta är medfödda instinkter som överskuggar din egen eventuella vilja. På detta kommer din närmaste omgivnings inverkan och påverkan på dina tankar, känslor och handlingar. När du småningom börjar fatta egna beslut och göra självständiga val så tror du bara att du väljer, men sanningen är att du väldigt sällan väljer medvetet vad du skall tänka, känna eller göra.

      Är människan verkligen så lättlurad och enkel? Nja, den omedvetna iallafall. Men den som aktivt jobbar med sin personliga utveckling med mig får snabbt syn på detta och kan genom medvetenhet leda in sig själv på sin sanna livsstig.

     Under medvetandegörandet kan det nästan vara lite fnissigt att upptäcka hur många av de handlingar vi gör, och hur många av de saker vi håller högt och gärna visar upp, enbart handlar om instinkter och är resultatet av automatiska handlingar som präglats in i oss från det vi var små.

     Hur medveten är du om varför du gör det du gör och vart det ska föra dig? Det kommer oundvikligen en dag när du tittar tillbaka på ditt liv, inte minst den sista stunden innan du släcker dina ögon, då du kommer att undra vad du gjort med det.

Kanske kan orden från 85-åriga Nadine Stair inspirera dig till att bli mer medveten om hur omedvetna val och viljor präglar ditt liv.

Om jag fick leva ett liv till, då skulle jag göra fler misstag nästa gång.

Jag skulle koppla av mera och vara mjukare. Jag skulle vara mer galen än jag varit på den här resan.Det är få saker jag skulle ta på allvar längre.

Jag skulle ta fler chanser, bestiga fler berg,
 korsa fler floder och simma i fler sjöar.
 Jag skulle äta mera glass och färre bönor.
 Jag kommer kanske att ha fler verkliga bekymmer
 men jag skulle ha färre inbillade.

Ni förstår…jag är sådan där människa som lever
 försiktigt och sunt timme efter timme, dag efter dag.
 Oh, visst har jag haft mina fina stunder,och om jag fick göra om det
 skulle jag försöka att bara ha stunder.
 En stund efter en annan
 Istället för att leva så många år i förväg.

Jag har varit en sådan där person som aldrig går någonstans
 utan termometer, varmvattenflaska, regnkappa och fallskärm.Om jag fick leva en gång till skulle jag packa mindre i väskan.

Om jag fick leva mitt liv en gång till skulle jag börja
 gå barfota tidigare om vårarna och
 fortsätta med det längre in på höstarna.
 Jag skulle dansa mera och åka mera karusell
 och fånga fler snöflingor
 och plocka flera tusenskönor.

Om jag fick leva mitt liv en gång till
 skulle jag aldrig mer vara rädd.

Om jag kunde leva om mitt liv!
 Men du förstår, det kan jag inte.

Peace and Love!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.